Mrežasti nosači kablova GR-Magic®

Inovacija OBO sistema: mrežasti nosač kablova sa patentiranim sistemom spajanja GR-Magic® – nova definicija brze montaže i fleksibilnosti.

Vreme potrebno za montažu postaje sve važnije prilikom odlučivanja za ili protiv nekog proizvoda.
OBO Bettermann sa mrežastim nosačem kablova GR-Magic® u standardnoj varijanti ili kao G-mrežasti nosač kablova, nudi pravu sistemsku inovaciju. Zahvaljujući OBO patentiranom sistemu spajanja u sekundi može da se stavi i utakne svaki deo, samo jednim potezom, bez upotrebe alata.

Kod čisto pravih spojeva nisu potrebni nikakvi spojni elementi niti montažni alat. Jednostavno spojiti - gotovo. Na taj način se štedi na držanju veznih elemenata u skladištu, a time i na troškovima. Novi mrežasti nosač kablova GR-Magic® se time znatno brže instalira, a da pritom ništa nije izgubio na stabilnosti i nosivosti. Testiranja opterećenja pokazuju da su GR-Magic® sistemi apsolutno ravnopravni sa tradicionalnim navojnim načinom spajanja. I električne karakteristike su ubedljive: mehaničke i električne vrednosti koje se zahtevaju u VDE pravilniku 0639, odnosno u novom  IEC/EN 61537, dostižu se bez problema. Sistem GR-Magic® uz to može  bez vijaka da se pričvrsti na konzolu.

Bezgranična mogućnost oblikovanja

Nije uvek moguće da se mrežasti nosači kablova postavljaju samo po dužini i pravo. U zavisnosti od primene, često moraju da se premoste razne prepreke uslovljene načinom gradnje ili da se koriste neuobičajene promene pravca, kako horizontalne tako i vertikalne. OBO mrežasti nosači kablova mogu da se seku uz pomoć OBO Alata za sečenje. I u ovom slučaju je montaža jednostavna i oprobana u praksi: GRS-brza spojnica spaja u trenu prilagođene kanale i bez šrafljenja. Tako mogu brzo i sigurno da se savladaju i neočekivani zadaci na mestu montaže.

Održavanje funkcionalnosti sa GR-Magic®

Pored brze montaže i raznolikosti u primeni, OBO inovacija nudi još važnih prednosti: sistem mrežastih nosača kablova GR Magic® je upožarnim ispitivanjima premaDIN 4102 Teil 12upečatljivo dokazao stabilnost i postojanost. Tom prilikom je ispitivan način instalacije sa opterećenjem kablovima od 15 kg/m i potpornim rastojanjem od 1,5 m. Sa GR-Magic® su varijante instalacije održavanja funkcionalnosti dodatno porasle. Sistem koji je promišljen, brz i siguan za svakodnevnu instalacionu praksu.

G mrežasti nosač kablova Magic – sistem za direktnu zidnu i plafonsku montažu

Optimalno korićenje prostora

I kada je prostor tesan: višestrani mrežasti nosač kablova može skoro svuda da se montira. G-GMR može da se montira u svim položajima na zid ili plafon. Naročito u području spuštenih plafona, u prostorijama sa serverima ili kancelarijskim zgradama, obezbeđuje optimalnu iskorišćenost prostora.

Višestrani materijal

Suve prostorije, vlažne prostorije, prehrambena industrija ili gradnja tunela - G mrežasti nosač kablova Magic ima odgovarajuću površinu za svaku oblast. Izbor obuhvata paletu od galvanski pocinkovanog preko pocinkovanog potapanjem sve do varijanti od nerđajućeg čelika. Fleksibilna rešenja za najrazličitije primene.

Sistemi C mrežastih nosača kablova - maksimalna nosivost i višestranost

C-sistem mrežastih nosača kablova preduzeća OBO Bettermann ispunjava najviše zahteve po pitanju nosivosti i višestrane primene. Zahvaljujući C-obliku može da se realizuje potporni domet do tri metra. Ovaj sistem bočne visine 50 mm, sa optimizovanim sistemskim priborom kao što su stezni komadi, brze spojnice, pregrade, viseći profili, montažni ugaonici, itd. predstavlja idealnu dopunu celokupnog sistema mrežastih nosača kablova. Može da se primeni kako u industriji, tako i u svim drugim oblastima profesionalnih električnih instalacija. 

Magic do najsitnijeg detalja

Koliko je neki sistem praktičan u praksi, ne zavisi samo od osnovnih karakteristika mrežastog nosača kablova. Upravo brojni inteligentni detalji čine montažu izuzetno efikasnijom. Brojne uskočne komponente nastavljaju Magic osnovni princip do najsitnijeg detalja. Kod svih drugih montažnih koraka u središtu je bila naročito laka mogućnost obrade.

Komponente, kao što su krivine, bočni držači, montažne ploče, brze spojnice i stezni komadi, kompletiraju sistem lak za montažu. Poklopac se pričvršćuje jednostavnim stavljanjem stezaljke poklopca tipa DKU na poprečnu žicu mrežastog nosača kablova.

Uz nekoliko zahvata rukom OBO mrežasto nisači kablova mogu da se montiraju i na nosače sa natkonstrukcijama ili potkonstrukcijama. U zavisnosti od montažne situacije, zahvaljujući konstrukciji mrežastog nosača kablova, moguće su i promene pravca po želji. Standardne krivine od 45° ili 90° se mogu koristiti kao gotove gotovi elementi već izrađeni fazonski komadi za samostalne varijante i tako dovesti do željenog rezultata.

Video snimak za mrežaste nosače kablova GR-Magic®

Ostale informacije

KTS Sistemi nosača kablova