Podne kutije i podne ugradne jedinice: za savršenu pojavu struje i podataka

Porodica UDHOME kompletnih jedinica dovodi priključke za energiju, računarsku i multimedijalnu tehniku tamo gde su potrebni. Podne kutije i podne ugradne jedinice UDHOME porodice se montiraju direktno na beton ili košuljicu i piključuju na fleksibilne instalacione cevi - jednostavnije ne može. UDHOME podne kutije i ugradne jedinice besprekorno se integrišu u unutrašnju arhitekturu zahvaljujući svom elegantnom, neupadljivom dizajnu. Kod zatvorenog preklopnog poklopca vidljive su samo kvalitetne površine od masivnog mesinga ili čistog nerđajućeg čelika. Zahvaljujući svojoj stabilnoj konstrukciji podne kutije i ugradne jedinice su, osim toga, neosetljive na svakodnevna opterećenja u stambenim, kancelarijskim i upravnim prostorijama.

Ugradne jedinice UDHOME4 i UDHOME9 predstavljaju savršeno rešenje za suvo održavane podne obloge i ističu se velikom raznovrsnošću u opremanju. Ugradne jedinice nude dosta prostora za instalaciju strujnih, računarskih i multimedijalnih priključaka. dimenzija 140x140 mm objedinjuju elegantnu pojavu i funkcionalnost.

Utičnice u podnim kutijama se ističu maksimalnom fleksibilnošću

Za maksimalnu fleksibilnost podne kutije i podne ugradne jedinice, u zavisnosti od zahteva, mogu da se opreme strujnom, računarskom i multimedija tehnikom, na primer sa širokom ponudom iz OBO Modul 45 programa. Takođe mogu da se koriste i standardni uređaji drugih proizvođača.

Utičnice, kao i računarski i multimedijalni uređaji Modul 45-serije se montiraju sasvim jednostavno, uklopno i bez alata što posao čini bržim, a time i povoljnijim. Zahvaljujući istoj ugradnoj dimenziji 45x45 mm i velikom broju različitih varijanti, sistem je primenljiv u najrazličitijim situacijama. Tu se ubrajaju i HDMI, USB ili audio priključci. UDHOME podnim kutijama i ugradnim jedinicama, zahvaljujući svom kompaktnom obliku, potrebno je znatno manje prostora nego drugim utičnicama podnih kutija za električne instalacije. I dovođenje kablova i provodnika je manje komplikovano: oni se jednostavno uvedu do UDHOME u podnu košuljicu pomoću uobičajenih praznih cevi. Pristupačni elementi za nivelaciju omogućavaju lako podešavanje poklopaca podnih kutija i ugradnih jedinica prema gornjoj ivici podne obloge. Opciono proširenje po visini obezbeđuje da montaža može lako da se izvede i u slučaju viših podnih konstrukcija.

Vodonepropusna podna kutija UDHOME2 odgovara i za mokro održavanje

UDHOME2 podna kutija se ističe uobičajenom raznovrsnošću i dostupna je u tri različite varijante: sa poklopcem od nerđajućeg čelika, sa izrezom za podnu oblogu i sa tubusom. Podna kutija s tubusom, sa vrstom zaštite IP65 nudi posebnu odliku i stoga je pogodna i za primenu u šupljim podovima i podovima s betonskom košuljicom s mokrim održavanjem. Tubus štiti instalacioni prostor od prodora vode.

Vodonepropusna podna kutija se, osim toga, odlikuje mogućnošću opremanja sa dve Modul 45 utičnice i opcionom ugradnjom dva dodatna modula računarske tehnike. Osam utisnutih otvora za uvođenje (M25) omogućavaju jednostavno povezivanje sa fleksibilnim instalacionim cevima. OBO podne kutije od nerđajućeg čelika u Museo della Pietá u Milanu Kod viših konstrukcija može da se montira produžetak visine sa nivelacionom oblasti od dodatnih 10-60 mm.

UDHOME4: Podna ugradna jedinica za više raznolikosti

UDHOME4 podne ugradne kutije nude maksimalnu fleksibilnost i mogu da se preme utičnicama, priključnim modulima za prenos podataka ili multimedija priključcima. Dve varijante opremanja su na raspolaganju i mogu individualno da se prilagode konkretnim zahtevima: ugradnja šest uređaja pri opremanju sa dva Modul 45 nosača uređaja ili ugradnja do četiri uređaja pri opremanju sa dva uređaja sa nosećim prstenom. I po pitanju dizajna UDHOME4 ume da se istakne. Lepog oblika, uklapa se u zahtevnu arhitekturu prostorije. Vidljiva ostaje samo skromna, metalna ivica i izlaz za kabl. Dostupna je u varijanti od mesinga ili kao podna ugradna jedinica od nerđajućeg čelika. Sa nivelacionom oblasti od 30 mm, ugradna jedinica može da se podesi na nivo gotovog poda.

Elegantna, moćna, pogodna za ugradnju u košuljicu: podna ugradna jedinica UDHOME9

UDHOME9 podne ugradne jedinice su najveće u UDHOME porodici. One povezuju uzdržan dizajn sa raznovrsnim mogućnostima korišćenja. UDHOME9 podne ugradne jedinice se ističu sa dosta prostora za snabdevanje električnom energijom, kao i za računarsku i multimedija tehniku. UDHOME9 podne ugradne jedinice mogu da se opreme sa 9 uređaja sa nosećim prstenom ili sa do 12 Modul 45 ugradnih uređaja. Ali podne ugradne jedinice nisu efikasne samo u pogledu opreme, već su i elegantnog izgleda: dostupne su od nerđajućeg čelika i mesinga.

OBO podne utičnice od nerđajućeg čelika u Museo della Pietá u Milanu

Veliki nastup za podne kutije iz UDHOM porodice: u Museo della Pietá u Milanu, postavljaju poslednje Mikelanđelovo delo i zajedno sa OBO OKB kanalima obezbeđuju decentno i fleksibilno snabdevanje električnom energijom oko umetničkog dela „Pietá Rondanini“. Skulptura koja predstavlja Isusa i Mariju poslednje je i istovremeno nedovršeno Mikelanđelovo delo. Da bi se omogućilo pristup struji blizu skulpture, primenjene su kompaktne UDHOME podne utičnice u podu od parketa. Njihovi vidljivi delovi od nerđajućeg čelika u podnoj oblozi decentno se uklapaju u ambijent muzeja. U kombinaciji sa OKB kanalima, OBO proizvodi su uspeli da ispune sve zahteve za planiranje i dizajn ovog istorijskog prostora. Saznajte više o primeni OBO podnih kutija u Milanskom muzeju.

Video za montažu UDHOME podnih kutija i podnih ugradnih jedinica

Nova podna kutija UDHOME2

Video za montažu UDHOME2