Kombinacija protivpožarnog bloka i protivpožarne pene: PYROPLUG® Block i PYROSIT® NG nve generacije

Brzo i jednostavno do kablovskog prodora

Uz pomoć protivpoćarnih blokova i protivpožarne pene otvori za kablove i cevi u protivpožarno-tehnički klasifikovanim zidovima ili plafonima mogu sigurno da se zatvore. OBO Bettermann je na tržište doneo nou generaciju kombinovanih proizvoda: Sa PYROPLUG® Block i protivpoćarnom penom PYROSIT® NG instalateri na građevini uvek imaju pri ruci snažan tim proizvoda za kablovske i kombinovane prodore. Primena je postala još brža i jednostavnija

Protivpožarni blok PYROPLUG® Block

Novi PYROPLUG® Block je dobio na veličini. Usled povećane reakcione površine instalaterima je sada potrebna manja količina blokova za otvor. U zavisnosti od klase vatrootpornosti, blok sada sme da se ugradi uzduž, ali i popreko. Na plafonu je dovoljno jednostrano pečaćenje. Zahvaljujući njegovoj mekoj konzistenciji, naknadna instalacija je moguća bez problema. U slučaju bušenja jezga PYROPLUG® Peg čepovi stvaraju siguran prodor.

Vatrootporna pena PYROSIT® NG

PYROSIT® NG čini protivpožarni sistem savršenim. Dvokomponentna pena može precizno da se rasporedi uz pomoć pištolja za patrone. OBO novitet je boks za temperiranje koji za penu obezbeđuje optimalnu temperaturu patrone. Pena, blokovi i čepovi se u slučaju požara šire i obrazuju izolacioni sloj koji sprečava širenje požara.

Ispitani kvalitet za vašu sigurnost

Proizvodi su, kao sistemi, prošli kroz ispitivanja prodora prema EN 1366-3 i raspolažu evropskim tehničkim dozvolama (ETA). Osim toga, OBO blokovi i čepovi i dalje ispunjavaju zahteve nacionalnih dozvola prema DIN 4102-9.

Novi PYROPLUG® Block ima dimenzije od 200 x 144 x 60 mm. Osim toga, OBO je smanjio jedinice pakovanja tako da potrebe mogu ciljano da se zadovolje. Sistem može da se primeni u svim tipovima objekata, naročito u industrijskoj i specijalnoj gradnji, u bolncama, mestima za velika okupljanja i školama.

Video za montažu PYROPLUG® Block

Ostale informacije

Protivpožarni sistemi