close

Možda se nalazite na pogrešnoj internet prezentaciji preduzeća OBO-Bettermann. Možete da pređete na sledeće varijante:

Održivost u preduzeću OBO

Ekonomska održivost

Ekonomska održivost zahvaljujući vodećim inovacijama: svaki dan nova ideja

OBO Bettermann se ubraja u najinovativnija preduzeća u elektrotehničkoj industriji. Najpoznatiji pronalasci su OBO-tipl® prema principu „bez bušenja” i revolucionarni sistemi Magic nosača kablova.

Inovativan duh, standardi kvaliteta i stručnost, jednostavno su sastavni deo preduzeća OBO još od njegovog osnivanja 1911. godine. Najstarija, još uvijek aktivna marka DOLÜ® preduzeća OBO simbol je otpornih, pouzdanih razvodnih stezaljki. Grupa ulaže oko 5 do 10 procenata prihoda u razvoj i realizaciju novih proizvoda. Na najvažnijem vodećem sajmu naše branše – Light+Buildingu – svake druge godine predstavljamo 60 do 70 inovacija iz kojih se u proseku ponovo razvije oko 2500 novih artikala.

Kako bismo nastavili sa razvojem visokih standarda i prilagodili ih razvojima na tržištu, 16 zaposlenih preduzeća OBO intenzivno sarađuje s nacionalnim i međunarodnim telima za standardizaciju. Inovacije su ključ za uspeh preduzeća. Zbog toga će preduzeće OBO da nastavi da privlači pažnju svežim idejama
i naprednim proizvodima.

 • 1 preduzeće
 • 7 oblasti proizvoda
 • 50 robnih marki
 • 406 prava intelektualne svojine
 • 30.000 proizvoda
 • 42% svih proizvoda je mlađe od 5 godina
 • 43% svih proizvoda je mlađe od 3 godina
Ekonomska održivost pomoću kvaliteta: Kvalitet proizlazi iz iskustva.

Sprovođenje struje, vođenje podataka, kontrola energije – to simbolizuje visok kvalitet marke preduzeća OBO.
Rešenja našeg preduzeća temelje se na visokokvalitetnim i pametnim proizvodima uz optimalnu kompatibilnost s njihovim mestom primene. Samo zahvaljujući duboko ukorenjenom znanju i dugogodišnjem iskustvu, preduzeće OBO može fleksibilno i pravovremeno da reaguje na nove zahteve i promene tržišta. Tako se dobija jasna prednost marke.

Za visok standard kvaliteta standardizovani procesi su od posebnog značaja. Neprekidna kontrola, optimizacija i održavanje procesnih ciklusa ispunjavaju najviše zahteve. Upravljanje životnom sredinom i kvalitetom, kao i sigurnost na radnom mestu, sertifikovani su prema najnovijim smernicama. Za praktičnu implementaciju, zaposleni preduzeća OBO imaju na raspolaganju priručnik za upravljanje i sveobuhvatan sistem za upravljanje kvalitetom.

Preduzeće OBO jeste i ostaje uspešna, pouzdana marka za sve oblasti vezane za elektrotehničku infrastrukturu građevina.

Osnova naše marke

 • Održiva budućnost
 • Visok kvalitet proizvoda
 • Vodeća uloga na tržištu
 • Inovativne ideje
 • Kompletan servis
 • Individualno savetovanje
Ekonomska održivost bez granica: Samit...

Ulrih Beterman je od 1983. godine stalan član Svetskog ekonomskog foruma (WEF). U poslednje tri decenije nije propustio nijedan samit u Davosu.
Teme poslednjih 30 godina bile su veoma raznovrsne. Bilo da je u pitanju istorijska promena rušenjem zida ili ekonomska i finansijska kriza poslednjih godina - Ulrih Beterman je uvek bio prisutan i doprinosio svojim angažmanom i strašću.
Kao predstavnik malih i srednjih preduzeća među upravnim odborima brojnih akcionarskih društava, Ulrih Beterman se u Davosu oseća izvrsno. U jednom intervjuu datom švajcarskoj televiziji, izjavio je: „Mi smo u stanju da bolje izdržimo teške periode i dugoročno socijalnije razmišljamo.“ U velikim koncernima često dolazi do promene osoblja, „ali mi, srednja preduzeća smo još uvek tu.“ Pored njegove zagriženosti za samit u planinskim predelima Švajcarske, direktor preduzeća OBO nikada ne gubi svoju prizemnost. On tačno zna da je, pored razgovora sa vodećim ličnostima, potrebna i efikasna aktivnost na tržištu. Zbog toga je upoznat sa svakim od njegovih 30.000 proizvoda skoro i više nego bilo ko drugi.

...do gradilišta

Svako ko se odluči za proizvod preduzeća OBO zna da može da se pouzda u najbolji kvalitet i sveobuhvatnu podršku.
Pre nego što se proda proizvod preduzeća OBO, on mora da se dokaže u bezbroj ispitivanja sigurnosti i kvaliteta. Želimo da budemo sigurni da on na licu mesta – na gradilištu – nudi stopostotnu pouzdanost. Dobro organizovan i stručan servis stoji na raspolaganju korisnicima za sva pitanja o našim proizvodima i uslugama. Naša terenska služba stoji vam uvek na raspolaganju, kao i telefonski broj za tehnička pitanja i naši stručnjaci iz odgovarajućih proizvodnih oblasti. Podržavamo vas prilikom izbora proizvoda, pomažemo vam u planiranju i montaži, nudimo vam obuke o, npr. prenaponskoj zaštiti. Sve ovo još jednom potkrepljuje izjavu: Dobro je znati da se može pouzdati u preduzeće OBO.